Lijnen (oude wereld)

Let op: dit is alleen van toepassing op de oude wereld.

Nog te doen: oude spoortkaart plaatsen.

M3 (Areinnye-Toxandrië Express, ATX)

De M3 is een internationale spoorweg die tussen Trimontium, Juinen, Hailan, Pommern en Cyndaron ligt.

Loop

De ATX begint bij het internationale perron op station Trimontium. Na een paar honderd meter komt de aftakking naar station Juinen. 50 meter verder is de koppeling met de M1. Direct hieraan ligt het samengevoegde station TXcorp-Ter Weksel, waar ook een koppeling met de R1 is. Na de koppeling volgt een afdaling en vervolgens een lang stuk dat eindigt bij de wissel voor verkeer naar Hailan. De lijn slaat hier rechtsaf en gaat bijna 2000 meter verder, tot de koppeling met de R2. Hierna rijdt de trein omhoog, door station Pommern Internationaal, en blijft hier boven de grond. 100 meter na het station rijdt de trein een brug op, steekt de Areinnyitische grens over en komt aan in station Cyndaron Centraal. Voordat de reiziger Cyndaron inkan, zal hij eerst nog door de douane moeten. Hetzelfde geldt voor reizigers die hier in de andere richting opstappen.

Het laatste stuk richting Cyndaron loopt dood in het internationale gedeelte van station Cyndaron. Er is geen koppeling met andere lijn. Wie op een ander station Cyndaron wil stoppen, of verder wil reizen dan Cyndaron Centraal, moet voor Pruisen afbuigen naar de I2 en de tunnel nemen, die na de douanecontrole aansluit op de M4, die op zijn beurt weer is aangesloten op de M2, de Metro van Cyndaron en het Luchtspoor van Cyndaron.

Bouw

Het grootste gedeelte van de M3 is aangelegd zonder WorldEdit, al zijn latere verbeteringen allemaal met WorldEdit aangebracht. Dit komt omdat de techniek pas laat tijdens de bouw beschikbaar kwam.

In augustus 2012 is de lijn verbouwd. De tunnels kregen nieuwe beschildering (rode, witte en donkergrijze blokken) en er wordt voortaan 140 km/h gereden.

Ring Trimontium

De Ring Trimontium is een onderdeel van de S1, dat om station Trimontium Centraal ligt en aansluiting heeft op alle lijnen die in station Trimontium Centraal beginnen of eindigen, namelijk de M1, M2, M3 en R1. Het centraal station heeft twee aansluitingen op de ring, namelijk het grote perron en het internationale perron. Voor de aanleg van de ring moest er worden overgestapt in Trimontium Centraal, of een omweg gevolgd worden.

R1

De R1 is een InterregioSprinter tussen Trimontium Centraal, Trimontium Latijnse School, SpudCorp, Petrië Centraal, Juinen en Ter Weksel. Aan de kant van Trimontium is de R1 verbonden met de Ring Trimontium en aan de kant van Ter Weksel met de M1.

De R1 is ontstaan uit de HSL van Shaderail en de S-baan van Petrië. De tweede werd als eerste gebouwd volgens de Oud-Toxandrische Standaard en liep tussen SpudCorp en Ter Weksel. De eerste werd gebouwd volgens de Nieuwe Toxandrische Standaard en liep tussen station Tronjheim (nu Zeeklif) en SpudCorp. Na nationalisering van Shaderail werd het startpunt verlegd naar Trimontium Centraal en verbonden met de S-baan van Petrië. Latere toevoegingen zijn de aansluiting op Ring Trimontium en de M1 en de opwaardering van het spoor tussen SpudCorp en Ter Weksel naar de nieuwe Toxandrische Standaard.

S1

De S1 is een S-baan in Trimontium die de stations Trimontium Centraal, Volkspaleis, Unter den Linden, Mijnlijn, Nieks mijn, Winkelcentrum Sterrenburg, Haven (inclusief de vijf dokken) en Zeeklif aandoet. Het is de enige lijn met een aansluiting op alle lijnen in Toxandrië, dit vanwege het feit dat de Ring Trimontium onderdeel is van de S1.

Geschiedenis

De eerste S-baan werd aangelegd volgens de Oud-Toxandrische Standaard en liep tussen Schedelberg, het strandje tussen wat nu Winkelcentrum Sterrenburg en de dojo zijn, het Centraal Station, de vijver, de achtbaan RikRoller, kasteel Tronjheim (nu Zeeklif) en Dooms kasteel (nu afgebroken, stond op de plaats voor nu Trimontium Centraal staat). De ondergrondse delen van deze S-baan zijn grotendeels bewaard gebleven, de bovengrondse delen zijn allemaal afgebroken.

De tweede S-baan werd als eerste lijn aangelegd volgens de Nieuwe Toxandrische Standaard. Deze liep tussen Schedelberg, Centraal Station, Nieks mijn, Dooms kasteel en kasteel Tronjheim. Van deze lijn zijn de stukken onder Dooms kasteel en van Nieks mijn tot even voor Schedelberg afgebroken, de rest is bewaard gebleven, zij het dat de tunnels later zijn voorzien van nieuwe beschildering en verlichting zodat ze niet meer te onderscheiden zijn van de rest van de S1.