Toxandrisch domein

Het Toxandrisch domein omvat Toxandrië en alle landen die erbij horen. Anno 2017 omvat het Toxandrië, Pruisen en Dojoland.

Toxandrië

Toxandrië is het eerste land dat is gesticht op de server. Het is een absolute monarchië die wordt geregeerd door Michael I (DrPil). De hoofdstad is Trimontium. De munteenheid is de Toxandrische gulden (symbool ƒ of TXF, ook wel Toxandrische florijn).

Het land is opgedeeld in twee regio's: het hoofdstedelijk district Trimontium en De Provincie.

Trimontium

Trimontium is de hoofdstad van Toxandrië. De huidige burgemeester is J. Cohen.

Vervoer

Trimontium is het belangrijkste spoorknooppunt van de wereld. De M1, M2, M4 en L1 komen hier samen. Het hoofdkantoor van TXrail is gevestigd in Station Trimontium Centraal, terwijl de rest van TXcorp is gevestigd in Ter Weksel.

Vanuit Trimontium loopt een snelweg naar Downtown en een reguliere weg naar SpudCorp. Een snelweg via Pommern naar Cyndaron staat in de planning. De wijk Ithaka heeft bovengrondse wegen, terwijl in de rest van de stad de wegen onder de grond liggen. Deze wegen komen uit op de parkeerplaats bij station Metropolis, waar men kan overstappen op de trein en metro.

Bedrijven

Horeca

Bezienswaardigheden/attracties

Onderwijs

 

Pruisen

Pruisen is een absolute monarchie, gelegen ten westen van Cyndaron. De koning van Toxandrië is automatisch keizer van Pruisen. De hoofdstad van Pruisen is Pommern. Dit is vooralsnog ook de enige stad. De munteenheid is de Pruisische Rijksmark (RM of PRM).

Vervoer

Pommern ligt aan de Lijn der Oriënt en vlakbij de Zeslandenlijn. Het heeft één station, namelijk Pommern Centraal.

De snelweg A1 loopt van Cyndaron via Pommern. Tussen Pommern en Cyndaron ligt het eilandje Dejima, waar de grensovergang is gevestigd.

Downtown

Dit protectoraat is gesticht om de steden Downtown en Marmoreal te herbergen. Het heeft geen eigen munteenheid, in plaats hiervan wordt er betaald met de Toxandrische gulden.

Valuta

De belangrijkste munt in het Toxandrisch domein is de Toxandrische gulden. Alle andere munteenheden in het domein zijn eraan gekoppeld, op dit moment allemaal met koers 1:1, maar die kan aangepast worden wanneer dat nodig is. De andere munteenheden zijn op dit moment enkel de Pruisische Rijksmark.

De Toxandrische gulden is op zijn beurt weer gekoppeld aan de Areinnyitische Keizerlijke mark, volgens koers 1 TXF = 2 AKM. De reden hiervoor is simpel: 90% van de handel met het buitenland is handel met Areinnye (wat niet zo vreemd is, gezien de grootte van de door Areinnye gejatte veroverde geïntegreerde gebieden).